Suceava Noastră: La Suceava, Mihai Eminescu şi Mihai Viteazu au pierdut bătălia cu Oscar Wilde


Intră acum și în grupul de

La Suceava, poetul naţional Mihai Eminescu pierde bătălia cu Oscar Wilde, cel mai cunoscut scriitor irlandez, susţine iniţiatorul Asociaţiei Civice Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir.

 

Potrivit acestuia, la Suceava, Mihai Eminescu, Mihai Viteazu şi mulţi alţii pierd bătălia memoriei şi a respectului.

„Această este concluzia pe care o putem trage atunci când vedem starea jalnică a stâlpilor care indică străzile Mihai Eminescu şi Mihai Viteazu în comparaţie cu stâlpul proaspăt vopsit care ne îndrumă spre nou apărută stradă Oscar Wilde.Stalp Mihai Eminescu (2)

 

 

Nici nu mai are rost să ne punem întrebarea dacă există aprobare de la urbanism pentru amplasarea acelui stâlp pe preţioasă esplanada a Casei de Cultură, în condiţiile în care primarul Sucevei, Ion Lungu a refuzat concerte de muzică simfonică pe esplanadă, pe motiv că aceasta se poate deteriora.stalp Oscar Wilde

O informaţie pentru cei mai tineri, aceşti stâlpi au fost amplasaţi în perioada 2001-2004 în timpul mandatului lui Marian Ionescu. Bine că s-a păstrat unul şi pentru noua stradă Oscar Wilde”, se arată în comunicatul semnat de Dan Ioan Cuşnir.

 

Făcând referire tot la memoria istoriei şi a respectului faţă de evenimentele determinante ale acestui popor, el a anexat şi o fotografie cu stâlpul care indică stradă 1 Decembrie, „înclinat aproape să cadă, ruginit, jerpelit”.

stalp 1 Decembrie (2)

„Să ştiţi Domnule Ion Lungu că 1 Decembrie este ziua naţională a României, ziua naţională a tuturor românilor inclusiv a celor din Suceava Noastră dragă. Dacă totuşi doriţi să amplasaţi un stâlp care să indice ziua naţională a Irlandei, va rog să va grăbiţi pentru că este pe 17 martie. Eu unul sper că acesta să nu fie singurul motiv de grabă şi de îngrijorare pe care ar trebui să îl aveţi”, se arată în finalul comunicatului semnat de Dan

Cusnir.

El adaugă şi un PS: „Oscar Wilde a avut spre sfârşitul vieţii o perioada de decădere, fiind condamnat în anul 1895 la 2 ani de închisoare pentru homosexualitate şi ultragiu la moralitatea publică.”


Intră acum și în grupul de