Tigari de contrabanda bagate la apa, dupa ce soferul a plonjat cu un Audi A6, furat din fata unei case din Straja, in raul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 2.000 de pachete de țigări au ajuns în râul Suceava după ce un contrabandist suspectat că a furat un Audi A6 din fața unei case din Straja pentru a transporta țigările a plonjat în râul Suceava după o urmărire a polițiștilor pe aproximativ șase kilometri.

tigari2

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procuror Andrei Sebastian Bucşa, vineri seara, o persoană neidentificată a efectuat un transport de țigări de contrabandă pe DJ 209 G, între localităţile Straja şi Vicovu de Sus. Sursa citată a arătat că persoana respectivă a transportat cu un Audi A6, înmatriculat în Irlanda, 1.400 pachete de țigări „Jing Ling” și 680 de pachete „Marble”, din duty-free, cu timbre de Ucraina. În acest sens, susține procurorul rădăuțean, a fost cauzat un prejudiciu de circa 21.000 lei reprezentând valoarea în vamă, taxele vamale, accizele neachitate, TVA, la care se adaugă penalităţi de întârziere până la momentul plăţii efective.

Sursa citată a prezentat faptul că autorul infracțiunii nu a oprit la semnalul polițiștilor din Vicovu de Sus, motiv pentru care a fost urmărit pe o distanţă de șase kilometri. Cursa s-a încheiat în momentul în care autorul a plonjat în râul Suceava, din cauza vitezei excesive. Având în vedere nivelul ridicat al apei, până în dreptul scaunelor, autoturismul a rămas blocat, însă autorul a reuşit să fugă.

La scurt timp, printr-un apel la 112, proprietara mașinii a semnalat faptul că autoturismul i-a fost furat din faţa locuinţei sale, din comuna Straja.

Procurorii din Rădăuți au dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârşirea infracţiunii de „furt în scop de folosinţă”, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorului şi lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt.

 


Intră acum și în grupul de