Constructorii care se ocupa de reparatiile capitale de pe strazile Sucevei vor fi tinuti din scurt. Lungu ii ameninta cu amenzi zilnice


Intră acum și în grupul de

La Primăria Suceava s-au reluat, marţi dimineaţă, comandamentele de lucru săptămânale cu reprezentanții constructorilor care se ocupă de lucrările de apă-canalizare și cele de modernizări stradale din oraș.

comandament primarie

Având în vedere că proiectele sunt pe bani europeni și trebuie realizate până la finele anului, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a ținut să le atragă atenţia constructorilor că vor fi ținuți din scurt, dar și că nu va ezita să-i amendeze, chiar în fiecare zi, dacă vor fi reclamații.

La primul comandament de lucru, edilul municipiului Suceava i-a mustrat pe constructori pentru lucrările făcute anapoda pe unele străzi, în timpul iernii, blocând străzile și curțile oamenilor cu mormane de pământ. În acest sens, a tras atenția Lungu, dacă constructorii nu se vor disciplina, Primăria va aplica amenzi.

„O să aveți amenzi până o să vă plictisiți de ele. O să vă amendăm în fiecare zi”, le-a spus edilul orașului constructorilor.

În proiectul de reabilitare stradală au fost prinse 148 de străzi din municipiul Suceava, dar lucrări foarte importante se vor realiza și la podul de peste râul Suceava din zona Ițcani și la pasajul peste calea ferata.

lungu - harsovschi

„Sunt lucrări tehnice, o parte din ele sunt lucrări pregătitoare care se pot face în această perioadă. Am insistat la toți diriginții de șantier, la toți constructorii să ne prezinte un grafic cadru după care să urmărim aceste lucrări. S-a lucrat cât de cât în perioada de iarnă, a fost o iarnă mai blândă, dar s-a lucrat anapoda. Au lăsat mormane de pământ în mijlocul străzilor, în fața porților, oamenii nu pot ieși din curți, înoată prin noroi. De aceea, am spus că o să îi amendăm în fiecare zi dacă nu vor să se disciplineze. Sper că au înțeles destul de bine mesajul transmis. Vom ține constructorii din scurt”, a spus Ion Lungu la finalul comandamentului.

Municipalitatea suceveană este obligată să finalizeze lucrările în acest an, în caz contrar va trebui să înapoieze Uniunii Europeane banii primiți.


Intră acum și în grupul de