Demersuri pentru mentinerea in functiune a Judecatoriei Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Curţii de Apel Suceava, judecătorul Maria Andrieş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că se vor face toate demersurile pentru ca Judecătoria Gura Humorului să fie menţinută.

“Până în momentul de faţă s-a reuşit blocarea demersului Ministerului Justiţiei de desfiinţare a unei instanţe din circumscripţia noastră, din raza teritorială a Tribunalului Suceava, respectiv Judecătoria Gura Humorului.Proiectul de lege care viza Judecătoria Gura Humorului şi Judecătoria Darabani a fost respins de Camera Deputaţilor şi se află în Senat. Am înţeles că se aşteaptă o nouă poziţie din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Vreau să vă asigur că noi facem toate eforturile pentru a convinge CSM de necesitatea ca Judecătoria Gura Humorului să fie menţinută”, a spus magistratul sucevean.

Ea a mai spus că, în ultima perioadă de timp, volumul de activitate al Judecătoriei Gura Humorului a crescut.

“Este adevărat că într-o rază teritorială destul de mică se află trei judecătorii, respectiv din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, însă s-a înregistrat o creştere a activităţii la Judecătoria din Gura Humorului în ultima perioadă de timp, iar demersurile noastre vizează şi că necesitatea menţinerii rezidă şi din aceea că repartizarea dosarelor către celelalte instanţe, respectiv Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi sau Suceava ar îngreuna activitatea acestora”, a spus judecătorul Maria Andrieş.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava speră ca membrii Consiliului Superior al Magistraturi să aibă în vedere propunerile înaintate de CA Suceava şi anume de o rearondare teritorială a unor localităţi din circumscripţia Judecătoriei Rădăuţi şi a unor localităţi din raza Judecătoriei Suceava şi rondarea acestora la Judecătoria Gura Humorului, astfel încât să conducă la o echilibrare a volumului de activitate a celor trei instanţe.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, în conferinţa de presă organizată, joi, la Curtea de Apel Suceava, că vor fi luate în considerare solicitările Curţii de Apel Suceava.

“Vom lua în considerare solicitările Curţii de Apel Suceava, inclusiv, ideea de a ne gândi la înlocuirea desfiinţării Judecătoriei Darabani, în măsura în care ne fixăm pe desfiinţare. O să luăm în considerare Judecătoria Săveni şi o rearondare de localităţi la Judecătoria Gura Humorului. Proiectul de lege se află în Senat, noi, CSM, vom veni cu noi propuneri, pe baza lucrărilor pe care le-am făcut în 2013”, a spus judecătorul Horaţius Dumbravă.


Intră acum și în grupul de