Tanar retinut dupa ce a dat foc scolii din Berchisesti


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 22 ani, din comuna Berchișești, a ajuns în arestul Poliției Suceava, după ce a incendiat Școala Veche din comună.

arestat catuse

Poliția Județeană a informat că incendiul a fost anunțat luni seara, în jurul orei 18.35, ocazie cu care la fața locului a fost trimisă o echipă operativă de polițiști din Păltinoasa.

Oamenii legii au constatat că şcoala în cauză se află în renovare, în interior fiind depozitate mai multe materiale de construcții folosite pentru amenajarea unei grădinițe. Totodată, a fost stabilit faptul că incendiul a fost pus cu intenție prin aprinderea unor materiale plastic, ceea ce a dus la distrugerea unor bunuri de circa 3.000 lei.

„Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat că ușile de acces în cele două corpuri au fost forțate, acestea fiind găsite deschise”, au susținut reprezentanții IPJ Suceava.

Polițiștii au bănuit că incendiul a fost pus de un tânăr de 22 de ani, din localitate, acesta fiind identificat și chemat la audieri. Persoana în cauză le-a reconoscut oamenilor legii că a incendiat Școala Veche din localitatea Berchișești, astfel față de tânăr a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pentru distrugere.

Tânărul va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 


Intră acum și în grupul de