Peste 70 de carutasi si biciclisti, amendati intr-o singura zi de politistii rutieri suceveni


Intră acum și în grupul de

 

Pe drumurile publice din judeţul Suceava  încă se înregistrează  evenimente rutiere cu implicarea atelajelor hipo, unele dintre ele generate de lipsa elementelor de semnalizare.

De asemenea, având în vedere faptul că odată cu venirea primăverii se vor înmulţi pe drumurile publice cei care conduc biciclete sau mopede, poliţiştii previzionează o creştere a riscului rutier cu privire la această categorie de participanţi la trafic.

„În aceste condiţii, se impune ca activităţile preventive şi de informare să fie completate de acţiuni operative de sancţionare în teren a celor care nu respectă legislaţia rutieră şi pun în pericol circulaţia pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

caruta noaptea

Potrivit sursei citate, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală şi a bicicliştilor şi conducătorilor de mopede care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în data de 4 martie a.c., între orele 14.00-19.00  Serviciului Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile rutiere teritoriale, au desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ.

În urma acestor controale, poliţiştii rutieri suceveni au aplicat 149 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.249 lei din care 47 pentru căruţaşi, 26 pentru biciclisti, 6 pentru pietoni şi 69 pentru alte categorii de participanţi la trafic.

La nivelul Inspectoratului de poliţie judeţean Suceava, au fost organizate în anul 2014 dar şi în primele două luni ale anului 2015 peste 50 de acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală. Au fost distribuite şi montate peste 2000 de elemente reflectorizante (plăcuţe reflectorizante realizate în cadrul proiectului Safety Roads iniţiat în parteneriat cu RCHF Romania).


Intră acum și în grupul de