Atelier de tâmplărie din comuna Izvoarele Sucevei, mistuit de un incendiu


Intră acum și în grupul de

Un atelier de tâmplărie, mai mulți metri cubi de lemn, instalația electrică, dar și alte bunuri s-au făcut scrum în urma unui incendiu izbucnit luni seara, în jurul orei 22.40, în satul Bobeica, din comuna Izvoarele Sucevei.

incendiu casa pompieri isu interventie (9)

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pentru stingerea incendiului au intervenit trei autospeciale de la Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, dar și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Izvoarele Sucevei.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, ardea clădirea atelierului, construită din lemn, cu învelitoare din carton tip „onduline”, existând pericolul de propagare la casele şi anexele gospodăreşti din imediata apropiere.

În urma incendiului, atelierul de tâmplărie a ars pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. Totodată, au ars circa 20 de metri cubi lemn stratificat folosit pentru a confecţiona mobilier, instalaţia electrică, 50 de metri liniari de cablu telefonic, o lampă de iluminat public, tâmplărie din PVC, precum şi alte bunuri. Flăcările au degradat mai multe scule şi utilaje folosite în procesul de prelucrare a lemnului.

Găleată a precizat  că incendiul a fost lichidat la ora 1:25, cauza probabilă de izbucnire a incendiului fiind efectul termic al curentului electric, produs de un conductor electric defect.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat locuinţele şi anexele învecinate”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de