Producătorii de lapte şi produse lactate din judeţul Suceava, verificaţi de inspectorii sanitar-veterinari


Intră acum și în grupul de

O sancţiune contravenţională şi opt avertismente scrise au fost aplicate de inspectorii sanitari veterinari în urma verificărilor efectuate, timp de două săptămâni, în unităţi de producere, colectare, procesare şi comercializare a laptelui şi a produselor lactate din judeţul Suceava.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache a declarat că instituţia a primit o notă de serviciu de la ANSVSA, la începutul lunii martie, prin care se solicita efectuarea de controale oficiale în unităţi de producere, colectare, procesare şi comercializare a laptelui şi a produselor lactate, ce vizau verificări privind respectarea condiţiilor sanitar-veterinare.

lapte

Postolache a spus că în timpul controalelor s-a urmărit, printre altele, dacă sunt respectate condiţiile structurale, condiţiile de igienă şi procedurile pe fluxul tehnologic.

El a mai spus că au fost stabilite  echipele de inspectori şi programarea pe zile a unităţilor ce urmau să fie verificate.

Directorul DSVSA Suceava a precizat că au fost verificate 20 de exploataţii autorizate de bovine, 14 centre de colectare ce aparţin unităţilor de procesare a laptelui, 21 de unităţi de prelucrare a laptelui, centre independente de colectare a laptelui cu capacităţi limitate, precum şi mari procesatori, dar şi trei automate pentru lapte crud amplasate în municipiul Suceava.

Postolache  a spus că în urma acestor controale au fost depistate doar deficienţe minore care, în majoritate, au fost remediate pe loc.

El a mai spus că inspectorii sanitari au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei şi opt avertismente scrise.

“Pe tot lanţul de procesare, atât colectorii, cât şi procesatorii deţin buletine de analiză prin care confirmă că laptele şi produsele finite sunt conforme din punct de vedere al salubrităţii”, a subliniat directorul DSVSA Suceava.


Intră acum și în grupul de