CJ Suceava va dota ISU cu o dronă necesară pentru monitorizarea situaţiilor de urgenţă


Intră acum și în grupul de

O dronă necesară Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, pentru obţinerea de informaţii la distanţă din puncte unde nu există acces nemijlocit, va fi achiziţionată de Consiliul Judeţean Suceava.

Suma iniţială, de 10.000 de lei, alocată pentru achiziţia dronei va fi suplimentată cu 10.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre a CJ Suceava ce va fi discutat în şedinţa ordinară de luni.

drona

Astfel, în bugetul iniţial pentru anul 2015, în lista de dotări independente la capitolul Ordine publică şi siguranţă naţională era prevăzută suma de 10.000 de lei pentru achiziţia unei drone şi câte 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui kit de salvare la înălţime şi a unei imprimante color A3.

În expunerea de motive semnată de preşedintele CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor se arată că în urma testării pieţei aeronavelor fără pilot (drone) care se comercializează în România, s-a constatat că preţul estimat este în jurul valorii de 20.000 de lei.

„Achiziţia fiind indispensabilă, se propune la renunţarea la imprimantă şi kit-ul de salvare şi suplimentarea valorii de 10.000 de lei pentru a achiziţiona drona”, se arată în documentul citat.

Potrivit şefului ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, drona ar urma să fie folosită în evaluarea incendiilor de pădure, în căutarea persoanelor pierdute în zone greu accesibile, dar şi pentru evaluarea situaţiilor în teren în cazul unor inundaţii.

„Drona poate fi folosită în mai multe situaţii de urgenţă acolo unde nu există acces nemijlocit”, a spus Burlui.


Intră acum și în grupul de