Gospodărie din Dărmănești, distrusă de un incendiu produs de un scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la gospodăria unui bărbat din satul Măriţeia, comuna Dărmăneşti, la fața locului intervenind două autospeciale de pompieri din Suceava.

incendiu noaptea gospodarie

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 1:19, iar la sosirea echipajelor focul se manifesta la anexele gospodăreşti, majoritatea construcţii din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit.

După ce incendiul a fost lichidat la ora 3:50, pompierii au constatat că au ars depozitul de furaje pe o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, acoperişul şi pereţii adăpostului de animale pe 60 de metri pătraţi, respectiv 12 metri pătraţi, planşeul bucătăriei de vară pe 12 metri pătraţi, cinci metri pătraţi din acoperiş şi 12 metri pătraţi din izolaţia casei.

De asemenea, s-au mai făcut scrum circa 300 kilograme de fân, 200 kilograme de porumb, doi metri cubi de cherestea şi tâmplărie din lemn, iar flăcările au degradat pereţii bucătăriei de vară şi bunuri casnice.

Pompierii suceveni au dat drept cauză probabilă de producere a incendiului un scurtcircuit la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat casa de locuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de