Cutremur la Vicovu de Sus! Vezi ce magnitudine a avut seismul


Intră acum și în grupul de

Un cutremur cu o magnitudine de un grad s-a produs duminică în localitatea suceveană Vicovu de Sus, a declarat, luni şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.

În cadrul şedinţei ordinare a CJ Suceava, el a ţinut să atragă atenţia că nu se poate considera că judeţul Suceava este în afara riscurilor seismice.

Potrivit lui Burlui, judeţul Suceava se află la îmbinarea faliilor dintre placa tectonică a Moldovei şi placa din Câmpia Rusă şi acestea se îmbină în nordul judeţului Suceava.

Şeful ISU Suceava a spus că duminică, pe lângă cutremurul din zona Vrancea, a mai fost înregistrat un cutremur, cu magnitudine de un grad, în localitatea Vicovu de Sus.

Burlui Ion

El le-a transmis consilierilor judeţeni că trebuie să ia în calcul şi constituirea centrului de conducere şi coordonare a intervenţiilor în situaţii de urgenţă, menţionând că va pune la dispoziţie un spaţiu pentru acest centru în cadrul ISU, dar CJ Suceava trebuie să asigure dotarea acestuia.

Ion Burlui a mai arătat că în judeţ sunt situaţii de urgenţă multiple de la incendii puternice la inundaţii.

Şeful ISU Suceava a participat, luni, la şedinţa CJ Suceava unde s-a aprobat Planul de analiză şi acoperire a riscurilor din judeţ şi a arătat importanţa acestor planuri care se actualizează anual.


Intră acum și în grupul de