Premii importante pentru sportivii suceveni la Campionatele Naționale de Înot


Intră acum și în grupul de

Sportivii suceveni de la CSS 3 Suceava s-au întors de la Campionatul Național de înot pentru seniori, tineret și junior ce a avut loc la Bacău, săptămâna trecută cu premii și medalii foarte importante reușind după aproximativ 20 de ani să urce pe podium și la categoria seniori.

campionatul national inot 2015

În perioada 25-29 martie, la Bacău, a avut loc Campionatul Național de înot pentru seniori, tineret și juniori la care CSS 3 Suceava a participat cu un lot format din șase sportivi, sub îndrumarea lui Cezar Moscaliuc.

Competiția a reunit circa 270 de sportivi de la cele mai prestigioase cluburi din țară, lotul Sucevei fiind format din Diana Lissov și Călin Stafie (15 ani), Teodor Marchitan, Claudiu Timofte, Mircea Nistor și Ioan Onesim (16 ani).

„Sportivii au înotat excelent, reușind să urce de foarte multe ori pe podiumul de premiere la categoria juniori și în premieră, la categoria seniori”, ne-a spus Cezar Moscaliuc.

Antrenorul sportivilor suceveni a menționat că de aproape 20 ani, natația suceaveana nu a mai urcat pe podium la categoria seniori.

La categoria juniori, Diana Lissov a reușit să obțină trei medalii de aur la probele 200 și 400 mixt, 50 bras, dar și două medalii de argint la 100 și 200 bras.

La rândul său, Teodor Marchitan a luat două medalii de aur în probele de 100 și 200 bras, iar o medalie de bronz la 50 bras.

Sportivii suceveni au mai obținut locul trei în proba 4×100 liber la junior, prin Teodor Marchitan, Claudiu Timofte, Călin Stafie și Ioan Onesim, dar și locul doi în proba 4×100 mixt junior, prin Teodor Marchitan, Claudiu Timofte, Călin Stafie și Mircea Nistor.

La categoria seniori, Diana Lissov a obținut locul doi în proba 400 mixt și locul trei în proba 200 bras, aceasta calificându-se la Jocurile Balcanice ce se vor desfășura la Oradea, în luna aprilie.

 

 

 


Intră acum și în grupul de