Primarul Sucevei: „Puteam să facem o acțiune de comando într-o seară, tăiam acei tei, și a doua zi ne arăta lumea obrazul”


Intră acum și în grupul de

Teii de pe bulevardul George Enescu și cei de pe strada Universității vor fi tăiați, dar în locul lor vor fi plantați alții.

ion lungu (7)

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat marți dimineața că proiectul de tăiere a teilor rămâne valabil întrucât este un proiect cu fonduri europene și nu pot interveni modificări. De asemenea, Lungu a arătat că s-a lucrat transparent și că proiectul va fi post-monitorizat, pentru a se vedea dacă indicatorii propuși sunt realizați.

„Am spus din capul locului că puteam să facem o acțiune de comando într-o seară, tăiam acei tei, și a doua zi ne arăta lumea obrazul. Noi am informat corect, am lucrat transparent, avem toate avizele, se taie, mai mult decât atât, se vor planta și mai mulți copaci, pe lângă cei care vor fi plantați în zona trotuarelor”, a spus edilul orașului.

Ion Lungu a declarat că acțiunea de tăiere a copacilor este una care oricum ar fi fost necesară într-un an, doi, din cauza faptului că teii sunt bolnavi la rădăcină.

„E o problemă falsă pentru că acei tei sunt niște tei bolnavi, sunt atacați la rădăcină de apa și sarea care s-a dat de-a lungul vremii pentru deszăpezire”, a explicat edilul Sucevei.

Conform proiectului, 70 de tei de pe bulevardul George Enescu și de pe strada Universității vor fi tăiați pentru a se realiza 221 de locuri de parcare. Totodată, se va scurta perioada de circulație cu 19% și vor fi create noi spații verzi, mai multe decât există în prezent.

„Sunt indicatori care trebuie respectați și nu putem pune nicio virgulă în plus sau în minus la aceste proiecte europene”, a menționat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de