Șef de district din cadrul Ocolului Silvic Câmpulung Moldovenesc și un administrator de firmă, trimiși în judecată într-un dosar de tăieri ilegale de arbori


Intră acum și în grupul de

Șeful de district I Demăcuşa din cadrul Ocolului Silvic Experimental Tomnatic Câmpulung Moldovenesc, Cojocia Ioan Cristian, și administratorul firmei Riga Cat Moldoviţa, Rătundu Andrei – Cătălin, au fost trimiși în judecată în stare de libertate, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, într-un dosar de tăieri ilegale de arbori, la data de 11 martie.

copaci taiati

Potrivit procurorilor, Cojocia Ioan Cristian a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de fals intelectual și două fapte de abuz în serviciu, iar Rătundu Andrei – Cătălin pentru două infracţiuni de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, precum și pentru două fapte de furt de arbori.

În rechizitoriul procurorilor se arată că inculpatul Cojocia Ioan Cristian a subevaluat masă lemnoasă de 1.243 metri cubi, din partida Demăcuşa, cu o valoare de aproximativ 206128,30 lei, în perioada 8-10 septembrie 2009, cu ocazia marcării şi inventarierii arborilor. Tot în aceeași perioadă, inculpatul a întocmit în fals carnetul de marcare-inventariere înregistrat la Ocolul Silvic Experimental Tomnatic Câmpulung Moldovenesc, faptă în urma căreia a fost subevaluată masa lemnoasă amintită.

De asemenea, șeful de district a mai subevaluat la data de 30 august 2008, cu ocazia marcării şi inventarierii arborilor, masa lemnoasă de 47 metri cubi, în valoare de aproximativ 8596,30 lei și a întocmit în fals carnetul de marcare-inventariere.

În ceea ce îl privește pe Rătundu Andrei – Cătălin, acesta a tăiat și a sustras fără drept, din partida Demăcuşa, în perioada iulie 2011 – noiembrie 2011, arbori în volum total de 377,43 metri cubi cu valoarea de 92194,36 lei, sumă ce depăşeşte de 1004,7 ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la momentul comiterii faptei.

Totodată, în aceeași perioadă a mai tăiat fără drept și a sustras arbori în volum total de 61,385 metri cubi, cu valoarea de 8109,78 lei, sumă ce depăşeşte de 109,59 ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la momentul comiterii faptei.

 

 


Intră acum și în grupul de