Nechifor după întâlnirea cu autorităţile din Cernăuţi: Partea ucraineană a dat asigurări că are resurse financiare să acopere deficitul de curs euro-grivnă


Intră acum și în grupul de

„Partea ucraineană este în întârziere în ceea ce priveşte contractarea şi solicită să fie prelungit termenul de finalizare”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, în urma întâlnirii pe care a avut-o în cursul zilei de marţi cu autorităţi din regiunea Cernăuţi care gestionează proiecte transfrontaliere finanţate de UE, în care CJ Suceava este partener, şi care sunt în întârziere.

Potrivit şefului administraţiei judeţene sucevene, urmează să fie găsite soluţii interne ca proiectele să fie finalizate cel târziu la 31 decembrie 2015.

catalin nechifor 2

Nechifor a spus că la cele trei proiecte unde sunt întârzieri sunt în valoare de 3,8 milioane de euro, iar instituţia pe care o conduce respectat tot ce şi-a asumat ca partener al autorităţilor din Cernăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a mai ţinut să precizeze că partea ucraineană a dat asigurări că are resurse financiare să acopere deficitul de curs euro-grivnă.

În cadrul întâlnirii cu autorităţile din regiunea Cernăuţi s-a mai stabilit efectuarea unui schimb de experienţă cu primari şi personal tehnic din administraţie care să vină în Suceava pentru a fi pregătit pentru Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Totodată, s-a discutat şi despre transportul de marfă în regiunea Suceava-Cernăuţi şi s-a constatat că este necesară suplimentarea permiselor de transport pentru distanţe scurte.

“Vom face o solicitare la Ministerul Transporturilor pentru permise de transport regional”, a spus preşedintele CJ Suceava.

În cadrul aceleiaşi întâlniri s-a discutat şi despre modernizarea punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, în partea ucraineană, existând posibilitatea finanţării cu fonduri UE a modernizării punctului de frontieră sau a infrastructurii până la punctul de frontieră.


Intră acum și în grupul de