FOTO/VIDEO Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava a primit drapelul de luptă


Intră acum și în grupul de

 

jandarmi steag lupta (37)

În zona din faţa Palatului Administrativ din Suceava a avut loc sâmbătă ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului Judeţean de Jandarmi “Bogdan Vodă” Suceava, în prezența autorităților locale și județene, dar și a câtorva zeci de suceveni.

Decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost semnat la data 18 februarie 2015 de Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis.

La ceremonial au participat subunităţi constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, precum şi Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

Drapelul a fost sfinţit de IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi a fost înmânat şefului IJJ Suceava de şeful Jandarmeriei Române, general-maior Mircea Olaru care a şi transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu acest prilej.

La ceremonial au fost prezenţi şefi ai instituţiilor de forţă din judeţul Suceava, între care şeful ISU Suceava, general de brigadă Ioan Burlui, şeful IPJ Suceava, col. Viorel Onea, dar şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă, senatorul PSD Neculai Bereanu, deputatul PNL Alexandru Băişanu, primarul Ion Lungu, precum şi prefectul Constantin Harasim şi subprefectul Atanasă Nistor.

„Această zi este o zi cu încărcătură emoțională deosebită pentru noi, ne bucură faptul că am definit identitatea acestei unități, dacă oamenii noștri reprezintă sufletul unității, acest drapel reprezintă spiritul ei. Suntem convinși că vom da dovadă de devotement față de acest drapel. De asemenea, ne onorează cuvântul viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, care ne-a adresat cuvântul dânsului și coroborând cu acordarea drapelului odată cu aniversarea de 165 de ani de la înființarea Jandarmeriei ne motivează, ne îndeamnă să fim mai buni profesioniști și să căutăm să ajungem întotdeauna acolo unde trebuie să ajungem”, a spus la finalul ceremoniei lt.col. Lungu Marian Mihai.

La data de 3 aprilie Jandarmeria Română a aniversat 165 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de înfiinţare a instituţiei, momentul organizării ceremonialului militar de acordare a Drapelului de luptă, fiind astfel cu o semnificaţie aparte.

Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi numai la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar sau la funeralii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din 7 membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi 5 însoţitori. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.

 


Intră acum și în grupul de