Tânăr trimis în judecată pentru ucidere din culpă în cazul dramaticului accident petrecut vara trecută în Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Panaci, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce o fată de aceeași vârstă cu tânărul și-a pierdut viața într-un accident rutier, la întoarcerea de la un majorat.

 

Potrivit procurorilor, inculpatul Costel-Edward Mitocaru, se afla în noaptea de 29 spre 30 agust 2014 la volanul unei mașini Opel Tigra, deplasându-se pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei.

La un moment dat, din cauza faptului că nu a respectat dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice, a produs un accident de circulaţie care s-a soldat cu decesul victimei R.O.L., în vârstă de 18 ani, ce ocupa locul din dreapta faţă al aceluiaşi autoturism.

accident scheia cupola

La acea dată, în jurul orelor 02:20, autoturismul a ieşit în afara carosabilului şi s-a lovit de structura metalică a unui panou publicitar, răsturnându-se pe cupolă. Doi băieţi, de 17 şi 18 ani, împreună cu o fată, de 18 ani, toţi trei conştienţi, au reuşit să iasă din autoturism, însă o a doua tânără, în vârstă de 18 ani, a rămas încarcerată, în stare de inconştienţă. La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD cu echipaje de militari de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei, împreună cu două ambulanţe de la Vatra Dornei.

Pompierii militari au balizat zona, au scos bornele de la bateria de acumulatori şi au verificat eventualele scurgeri de lichide combustibile, concomitent cu operaţiunile de descarcerare a tinerei din interiorul maşinii avariate în proporţie de 70%.

Tânăra de 18 ani a fost găsită în stop cardio-respirator după extragerea ei din mașina avariată, după care, pompierii paramedici SMURD au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ o oră. Din nefericire, fata nu răspuns manevrelor de salvare și a fost declarată decedată.

După acordarea primului ajutor medical, celelalte trei victime au fost transportate cu ambulanţele SMURD şi S.A.J. la spitalul din municipiul Vatra Dornei, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

 

 


Intră acum și în grupul de