Liceeni din Germania, Olanda şi România, în vizită la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”


Intră acum și în grupul de

porti deschise ISU interventii (1)

Aproximativ 80 de liceeni din Germania, Olanda şi România au trecut pragul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, asistând la exerciții de intervenție ale militarilor suceveni.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată a informat că vineri, 24 aprilie, instituția a primit vizita unui unui grup format din 77 de liceeni din Germania, Olanda şi România.

Tinerii au fost reuniți în baza unor proiecte de cooperare europeană, coordonate de profesoarele Cristina Şerban, Tinela Nastasi, Irina Melisch şi Loredana Oltean de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

„Având în vedere buna relaţie de colaborare cu instituţiile de învăţământ, pompierii militari suceveni s-au arătat bucuroşi să-şi deschidă porţile şi să le prezintă tinerilor tehnica de intervenţie pe diferite paliere ale situaţiilor de urgenţă, acordarea primului-ajutor şi descarcerare, localizare şi stingere a incendiilor, asanare pirotehnică, căutare/salvare persoane de sub dărâmături etc.”, a spus Găleată.

Totodată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a menționat faptul că liceeni au asitat și la câteva exerciţii în care militarii au descarcerat o persoană în urma unui accident rutier, au urcat cu scara culisabilă până la etajul al treilea al turnului de pregătire şi au stins un incendiu cu două linii de furtun şi tunul de apă de pe autospecială.

porti deschise ISU interventii (4)

„Ca de obicei, Olly, câinele pompier antrenat pentru căutarea/salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături, a fost „piesa de rezistenţă” şi a smuls aplauze binemeritate”, a mai declarat plt.adj. Alin Găleată.

La finalul activității, adolescenții s-au fotografiat și au primit afişe şi pliante preventive, liceeni apreciind munca impresionantă şi misiunile periculoase la care participă zi de zi pompierii salvatori.

 


Intră acum și în grupul de