Țigări de peste 180.000 lei, abandonate la Straja de contrabandişti după ce poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de armă


Intră acum și în grupul de

tigari (1)

Trei focuri de armă au fost trase de poliţiştii de frontieră suceveni pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări la Straja.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, lucrătorii din cadrul P.F. Brdina au observat la data de 25 aprilie, la miezul nopții, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor şi deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical. În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, dar şi de întuneric, au fugit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a mai precizat că autorităţile de frontieră ucrainene au fost anunțate la scurt timp pentru cercetarea în comun a evenimentului, totodată fiind descoperite mai multe colete ce conţineau 18.411 de pachete ţigări.

Țigările în valoare de 184.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările fiind continuate pentru identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de