Panică într-un bloc de locuințe din Câmpulung Moldovenesc! Acoperișul imobilului a luat foc


Intră acum și în grupul de

incendiu garsoniera bloc (10)

 

Locatarii unui bloc de locuințe din Câmpulung Moldovenesc au tras o sperietură, în noaptea de duminică spre luni, după ce acoperișul imobilului a luat foc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a izbucnit la acoperişul unui bloc situat pe strada Calea Bucovinei, la faţa locului deplasându-se trei echipaje cu trei autospeciale, printre care şi o autoscară mecanică.

„Blocul, compus din cinci scări a câte 20 de apartamente, avea acoperişul construit pe structură din lemn, cu învelitoare din draniţă.

Majoritatea persoanelor aflate în locuinţele de la etajul patru al imobilului s-au autoevacuat, iar militarii au verificat şi au evacuat persoanele care au mai rămas în apartamente”, a spus Găleată.

El a precizat că pompierii au localizat flăcările încă din faza incipientă a incendiului astfel încât a fost afectată doar o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi din acoperişul blocului, iar zugrăveala interioară a unui apartament s-a degradat pe patru metri pătraţi.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat restul acoperişului şi apartamentele situate la etajul patru al blocului de locuinţe”, a mai spus plt.adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de