Un sucevean reţinut după o încercare de traversare a frontierei cu ţigări de contrabandă de 80.000 de lei (FOTO/VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Rădăuţi au declanşat, vineri, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate, iar în jurul orei 4.00 au observat  în apropierea frontierei de stat,  pe  raza localităţii Vicovu de Sus, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

 

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor, însă acestea au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul accidentat au încercat să fugă.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reuşit sa reţină pe Ilie S., în vârstă de 29 de  ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

contrabanda tigari colete (6)

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri ce conţineau 8.000 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 80.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar S. Ilie este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot vineri, în PTF Siret au fost depistaţi doi ucraineni care au încercat să introducă, cu maşinile, ţigări de contrabandă în ţară.

Astfel, în primul autoturism, marca Hyundai, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portbagaj şi sub preşurile din faţă ale autoturismului, 580 pachete de ţigări de diferite mărci, iar în al doilea autoturism, marca BMW, 860 pachete ţigări, ascunse în bară spate şi pragurile autoturismului.

contrabanda tigari colete (3)

Ambii şoferi, cetăţeni ucraineni de 63 şi 35 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 16.000 lei, ţigările în valoare de 1.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele în cauză au fost indisponibilizate în PTF Siret până la finalizarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de