Lucrările avansează pe Aeroportul Suceava. Directorul aeroportului: Ne încadrăm cu finalizarea în 31 iulie. Vezi aici cum se lucrează şi cum va arăta aeroportul după modernizare GALERIE FOTO


Intră acum și în grupul de

Lucrările la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava avansează, iar în prezent stadiul de execuţie fizic este de 60 la sută din lucrare, iar financiar de 51,8%, a declarat, luni, directorul aeroportului, Ion Măriuţa.

El a precizat că în baza graficului de accelerare a lucrărilor s-a recuperat 35 la sută şi că modul în care se lucrează în determină să fie optimist că finalizarea proiectului va fi la data stabilită de 31 iulie.

Măriuţa a mai declarat că pe lângă proiectele aflate acum în desfăşurare va fi realizat şi un alt proiect multianual de modernizare a zonei de la intrarea în aeroport.

În prezent se continuă lucrările la pistă unde se fac pregătirile pentru turnarea ultimelor două straturi de asfalt, de 10 şi respectiv 6 centimetri şi se lucrează la platforma betonată care va avea o suprafaţă de circa trei ori mai mare decât cea veche.

Totodată, se lucrează la interioare în noul turn de control, se finalizează lucrările la noua uzină electrică şi se lucrează la finalizarea pregătirii terenului pentru montarea sistemului de navigaţie.

El a subliniat că toate lucrările sunt, în fiecare etapă, atent verificate de specialişti pentru  ca întreaga investiţie să fie efectuată în standardele impuse.

aeroport (1)

Clădirea aerogării a fost modernizată integral.

Lucrările la balizaj, marcaje şi semnalizări vor fi executate în cursul lunii iulie.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

ROMATSA urmează să monteze noile sisteme de navigaţie, iar apoi acestea vor fi calibrate.

 

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, declara recent că Tarom este prima companie aviatică cu care s-au purtat discuţii pentru reluarea zborurilor de pe aeroportul sucevean. El a spus că la 1 august va zbura prima cursă Tarom de pe aeroportul sucevean modernizat. Astfel, cursa Tarom va fi zilnică, va ateriza la ora 21.45 şi va decola a doua zi dimineaţa la ora 5.55.

Autorităţile sucevene discută cu mai mulţi operatori care să efectueze curse externe de pe Aeroportul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de