Raport privind situaţia SC Drumuri şi Poduri SA prezentat în CJ Suceava după ce firma a fost vizată de percheziţiile DNA


Intră acum și în grupul de

Un raport privind situaţia firmei Drumuri şi Poduri SA Suceava care este în insolvenţă din 2011 şi unde în data de 7 mai au fost efectuate percheziţii de procurorii anticorupţie va fi prezentat, vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava.

În document, elaborat la solicitarea preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, se arată datele la zi ale firmei.

Astfel, administratorul special Eugen Girigan prezintă în raport un scurt istoric al situaţiei firmei care în 2011 a intrat în insolvenţă şi precizează că la data la care a preluat administrarea specială, în august 2012, firma avea datorii de 19.467.600 lei, creanţe de 12.692.400 de lei şi avea un număr de 137 de salariaţi.

futur la asfaltat 2

În acest document se mai arată că, în prezent, societatea mai are datorii de 7.190.800 de lei, creanţe de încasat de 2.415.600 de lei, dar are doar 11 salariaţi.

Numărul de salariaţi a fost diminuat pentru reducerea cheltuielilor, pentru plata salariilor compensatorii fiind făcute plăţi de 1,8 milioane de lei.

În raport se mai arată că societatea are un litigiu privind datorii de 1,9 milioane de lei la bugetul de stat, câştigat la Curtea de Apel Suceava, dar aflat acum pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Administratorul special explică în raport că din cauză că societatea este în insolvenţă nu a putut participa la licitaţii, ci doar la licitaţii cu cerere de ofertă şi că a mai lucrat în subantrepriză, dar din cauză că antreprenorii solicitau sume prea mari pentru activitatea de subantrepriză a renunţat la această practică pentru a nu creşte datoriile firmei.

În prezent societatea lucrează în baza contractelor aflate în derulare în august 2012, şi are în execuţie contracte cu o valoare totală de 3,3 milioane de lei cu DJDP Suceava.

Pentru reducerea cheltuielilor cu conservarea şi paza activelor societăţii, o parte dintre active au fost vândute, iar o parte sunt în curs de vânzare la licitaţie.

Soldul conturilor curente şi de garanţii al firmei este de circa patru milioane de lei.

Procurorii DNA-structura centrală, au efectuat, în data de 7 mai, mai multe descinderi în judeţul Suceava pentru ridicarea de documente într-un dosar vizând suspiciuni de fapte asimilate faptelor de corupţie, una dintre societăţile vizate fiind SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

 


Intră acum și în grupul de