Primarul Ion Lungu: Sâmbătă, va fi închisă strada Universităţii


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă

ion lungu (2)

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

Sâmbătă, va fi închisă strada Universităţii. Am discutat cu toţi cei care au activitate în zonă şi pentru nevoi urgente se va putea face acces pe acolo, dar pentru maxim 7,5 tone.

Noi recomandăm celor din zonă să îşi facă aprovizionările din timp pentru că e nevoie de stradă ca să lucrăm calitativ.

Autobuzul electric care a fost în Suceava săptămâna trecută a consumat foarte puţin curent. E clar că e de aproape 5 ori mai ieftin decât pe motorină.

Avem o mare problemă cu asfaltările şi oamenii cam au dreptate. Am decis să betonăm străzile de pământ care mai sunt în Suceava. Sunt multe străzi pe care am dorit să le asfaltăm pe fonduri europene, dar nu se prea încadrează. Ca atare, vom lua stradă cu stradă şi vom încerca să le facem.

Am strâns peste 2000 de câini până acum. Trebuia să fi terminat de strâns, dar tot apar alţii. Trebuie să facem sterilizarea lor. Vom intra cu un contract de asociere cu ProAnima. Eu sunt mulţumit până acum de colaborare. Noi vom asigura hrana, paza şi capturarea, iar ProAnima va avea grijă de câini. Sper să aprobăm.

Pentru că tot mai mulţi suceveni sunt dornici de mişcare, anul acesta vom amenaja şase locuri de joacă şi vom aduce aparatură pentru fitness în Burdujeni şi Parcul Areni.

Primul set de şase module, deja se montează în Burdujeni. Sunt aparate pentru toate categoriile de muşchi. În Areni, vor fi 7 module, unul e pentru persoane cu handicap.

Fac un apel la bunul simţ să păstrăm aceste aparate. Nu putem pune câte un poliţist pentru fiecare aparat.

Cetăţenii ne-au cerut acest lucru. Am vrut să fie o surpriză pentru Zilele oraşului. În acest an, am pus 100.000 de lei pentru 5 zile de Zilele Sucevei. Locaţia de desfăşurare va fi Iulius Mall. Se lucrează la program, dar e important că vor fi 5 zile de muzică şi voie bună.

Oamenii serioşi îşi anunţă candidatura cu şase luni înainte pentru Primăria Suceava. Mai este un an şi două luni  până la viitoarele alegeri.

Nu vreau să comentez ce e cu licitaţia de salubrizare. Eu am buna credinţă că am făcut tot ce e corect şi legal. Prefectul ne cere şi instituţional să facă asta. Prefectura s-a sesizat ca urmare a cererii ROSAL. Eu fac apel la cei de la Rosal să vină să participe la licitaţie. Noi mergem înainte. Noi azi lucrăm, pe un proiect de forţă majoră. Primăria a acţionat corect.

LIDL vrea să deschidă încă un magazin în Suceava.”


Intră acum și în grupul de