Vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă: Trebuie să fim realişti. Aeroportul va fi dat în funcţiune în luna octombrie


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă a declarat, marţi seara  în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că Aeroportul Suceava va fi dat în folosinţă în luna octombrie întrucât mai sunt lucrări de făcut mai ales că s-au schimbat normativele europene în domeniul aviatic şi noile măsuri au decalat derularea proiectului.

Ilie Nita

Niţă a spus în cadrul emisiunii că investiţiile la Aeroportul Suceava “sunt colosale” şi că pe acest aeroport vor putea opera tot felul de aeronave.

El a arătat că vor veni şi pasageri din Cernăuţi la aeroportul sucevean.

“Nu se pune problema că nu vor fi operatori pe aeroporul “Ştefan cel Mare”. Cu siguranţă Tarom va fi prima care va zbura. La sfârşitul lui octombrie cred că va fi prima cursă”, a spus Niţă.

Când moderatorul i-a atras atenţia că preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că data la care aeroportul va fi funcţional este 1 august, Ilie Niţă a spus că “trebuie să fim realişti”.

El a explicat că în decursul implementării proiectului de modernizare a aeroportului au intervenit normative europene care au decalat proiectul.

„Sunt lucrări gigantice acolo. Nu e atât de simplu”, a mai spus Ilie Niţă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a mai declarat că cel mai important este că va fi montată aparatură de aducere a aparatelor la sol şi că ceaţa nu va mai crea probleme.

„Aici e noutatea. Cu ceaţa nu vom mai avea probleme”, a arătat Niţă care a adăugat că avionul va ateriza şi decola controlat.

aeroport-22


Intră acum și în grupul de