Administrator de firmă, trimis în judecată după ce a dat mai multe țepe de mii de euro


Intră acum și în grupul de

Administratorul unei firme care se ocupa de executarea şi montarea tâmplăriei PVC cu geam termoizolant a fost trimis în judecată de procurorii suceveni după ce a dat mai multe țepe de mii de euro.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Maria Cristina Ciornei, a declarat că inculpatul Laurențiu Hobjîlă a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv a patru infracţiuni de înşelăciune, a infracţiunii de emitere a unei file cec fără a avea disponibilul necesar la tras, în formă continuată, (3 acte materiale), a infracţiunii de emitere a unei file cec cu dată falsă, în formă continuată (3 acte materiale), a infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, şi a infracţiunii de refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

termopane

Bărbatul este acuzat că în cursul lunilor iunie – august 2012 a indus şi menţinut în eroare persoana vătămată C.I., faţă de care s-a angajat să execute şi monteze o lucrare constând în tâmplărie PVC cu geam termoizolant, folosind ca mijloc fraudulos pretinsa colaborare cu o firmă din Roman. Astfel, în calitate de administrator a încasat de la numitul C.I. suma de 3.000 euro, fără a efectua niciun demers pentru executarea lucrării la care s-a angajat, prejudiciind în acest mod persoana vătămată.

Ulterior, acționând în același mod, în cursul lunilor august – septembrie 2012, l-a prejudiciat pe P.C. de la care a primit suma de 7.800 euro.

De asemenea, în cursul lunilor august – septembrie 2012, Hobjîlă a indus şi menţinut în eroare administratorul unei firme faţă de care s-a angajat să execute şi să monteze instalaţii termice, folosind ca mijloc fraudulos pretinsa colaborare cu două firme, încasând astfel 35.304,40 de lei.

Bărbatul mai este acuzat că în martie 2013, a indus şi menţinut în eroare o altă societate comercială de la care a achiziţionat mărfuri şi a înmânat cocontractantului o filă cec drept garanţie, deşi se afla în interdicţie bancară, iar ulterior nu a plătit mărfurile achiziţionate, prejudiciind firma vânzătoare cu suma de 1.068,35 lei.

Procurorii au mai arătat că inculpatul a emis mai multe file cec cu date false şi fără a avea disponibilul necesar, iar în mode repetat nu a înregistrat în evidenţa contabilă sumele încasate cu titlu de avans de la diferite persoane fizice, totalizând 63.318 lei, şi implicit TVA în sumă de 13.247 lei, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu suma de 13.247 lei, reprezentând TVA suplimentar aferent sumelor respective.

Mai mult, în cursul lunilor ianuarie – februarie 2014, Hobjîlă Laurenţiu a refuzat în mod nejustificat să prezinte organelor din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava – Inspecţie Fiscală, documentele financiar contabile ale firmei, în scopul împiedicării verificărilor financiare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de