Liderul PNL Suceava: Oraşul Suceava este frumos, dar neîngrijit, iar spiritul civic nu e foarte dezvoltat


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat joi seara în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că oraşul Suceava este un oraş neîngrijit, dar nu se poate spune că e un oraş urât.

 

Ioan Bălan a explicat că el consideră că oraşul Suceava este un oraş frumos, dar care nu e îngrijit şi că e un oraş în care nici spiritul civic nu e foarte dezvoltat în special pentru că nici administraţia locală nu a făcut nimic pentru a încuraja atitudini civice.

 

„E de neexplicat. Se vorbeşte de sindromul românului care pleacă în străinătate şi care până la graniţă aruncă din maşină tot ce nu are nevoie pe geam, dar cum trece graniţa adună totul într-o punguţă, iar când ajunge înapoi în ţară, aruncă punga pe geam. De ce în Europa se poate să se păstreze curăţenia? Dacă arunci un muc de ţigară sigur va fi cineva în spatele tău care să îţi atragă atenţia”, a spus Bălan.

El consideră că civismul e extraordinar de important şi că ar trebui ca sucevenii să pună mâna pe telefon şi să reclame sau să atragă atenţia autorităţilor atunci când constată că anumite lucruri nu sunt corecte în oraş.

orasul suceava vedere parc central

Bălan a arătat că nu este corect ca atunci când tineri sub influenţa alcoolului distrug coşuri de gunoi, lovesc maşini, sau rup flori nu sunt reclamaţi de cei care observă ceea ce se întâmplă.

„Dacă ai un musafir şi îţi murdăreşte prin casă, nu-ţi convine. Trebuie să vedem aceeaşi situaţia la nivel mai mare, la nivelul oraşului, că dacă vezi că cineva distruge ceea ce e în oraş să suni la 112”, a spus liderul liberal sucevean.

El a subliniat însă că este nevoie ca şi administraţia să găsească soluţii şi să se preocupe ca oraşul să fie îngrijit astfel încât cel care ar intenţiona să arunce un muc de ţigară pe jos sau un ambalaj să se răzgândească şi să le arunce în coşurile de gunoi.

 


Intră acum și în grupul de