Lucrările făcute în municipiul Suceava au adus oraşul aproape de dezastru. Parcă suntem după bombardament


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi seara în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că lucrările făcute acum în municipiul Suceava au adus oraşul în aproape ca după bombardament.

„E aproape de dezastru. Parcă suntem după bombardament. Lucrările nu sunt urmărite şi cei care se ocupă sunt lipsiţi de pârghiile directe. Avem o problemă cât casa”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul a apreciat că va trebui ca pe viitor să fie găsite soluţiile pentru ca astfel de lucrări să fie urmărite permanent de la nivel de proiect până la finalizare.

El a arătat că se fac lucrări de zeci de milioane de lei cu o roabă şi o lopată ca pe vremea comunismului pentru că sunt probleme pornite de la proiectare şi licitaţia de execuţie.

Ioan Bălan a spus că nu se poate ca un proiect pentru care se estimează o valoare de cost se licitează şi se câştigă execuţia cu 55 la sută din valoarea prognozată.

„Ori cine a făcut proiectul este vinovat, ori cel care a licitat nu are minte”, a spus Bălan.

El consideră că nu se poate ca un proiect estimat să aibă o valoare, să fie realizat cu jumătate din banii care sunt alocaţi.

strada Marasesti

Bălan a explicat că în asemenea condiţii, subcontractanţii sunt obligaţi să lucreze cu oameni necalificaţi pentru a se încadra în preţurile oferite de contractanţi.

Liderul PNL Suceava a mai declarat că cei doi viceprimari ai Sucevei, Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, care sunt tineri şi dornici să se afirme, verifică aceste lucrări şi fac tot ce pot în condiţiile date.

„Lucrurile nu se văd într-o schimbare extraordinară. Este un rateu foarte mare al mandatelor lui Ion Lungu, nu faptul că se fac proiecte ci e vorba de calitatea lucrărilor”, a spus Ioan Bălan.

 


Intră acum și în grupul de