Nechifor: Sper ca Suceava să devină al doilea centru pilot pentru urgenţe medicale din zona de provincie


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Gandirea cu privire la modernizrea UPU are girul lui Raed Arafat. Colegii nostri au fost la Tg. Mures si sper ca Suceava sa devina al doilea centru pilot pentru urgente medicale din zona de provincie, daca putem spune asa.

Am fost in judet la santierele deschise acum. Suntem cu graficele de executie analizate zilnic in multe situatii si am recuperat o serie de lucrari.

Saptamana viitoare vom face o deplasare la Moara si Aeroport. La Moara, dupa trei luni cand nu mai aveam dialog cu firma portugheza, ei s-au prezentat si am analizat sa vedem ce facem pentru a deveni operationala rampa. Speranta e ca peste doua luni sa avem testele finale si sa facem receptia.

La aeroport, lucrarile sunt in grafic. Am discutat si in Spania cu un operator low-cost si vom merge sa discutam cu ei un contract. Avem Spania ca destinaţie pentru ca multi locuitori ai judetului lucreaza in Spania pe o formula temporara. Aici se adauga si cei din Botosani si Neamt. Speram ca operatorul sa fie atras.

De pe Suceava, sigur va zbura TAROM pentru Bucuresti si retur si va fi usor de reluat. Pentru o destinatie externa va fi un pic mai greu.

Nu e normal ca atunci cand ai o structura de drum noua sa vii si sa transporti masa lemnoasa peste gabarit. Vorbesc de zona Darmoxa, unde vom monitoriza si noi foarte atent zona si traficul in zona in perioada urmatoare.

Zona Piatra Şoimului e in administrarea Romsilva si vom discuta cu ei pentru a gasi o formula de parteneriat pentru a face in comun un punct de belvedere pe stanca.

Toata lumea asteapta rectificarea bugetara care sper sa fie consistenta. Daca vor fi bani, vom mai ataca si alte tronsoane de drum in acest an.

La Pojorata se lucreaza si s-au facut testele la partea de prevenire a incendiilor. Se va asterne acolo si o suprafata impermeabila care sa asigure mediul. La final de octombrie, va fi gata dupa graficul de lucrari prezentat.

Pentru Cetatea de Scaun va fi pregatit un regulament de vizitare pentru ca luam in calcul un sistem de supraveghere video de monitorizare.”


Intră acum și în grupul de