Transrarăul îşi aşteaptă turiştii! Circulaţia pe acest drum va fi monitorizată video


Intră acum și în grupul de

Drumul turistic Transrarău este funcţional, după ce a fost curăţat de roci sau lemne căzute în perioada iernii când a fost închis circulaţiei rutiere, a anunţat, vineri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

„Din punct de vedere tehnic, e impecabil. A fost curăţat şi sperăm ca Transrarău să fie o destinaţie turistică”, a spus Nechifor.

Totodată, şeful administraţiei judeţene a mai precizat că circulaţia pe acest drum va fi monitorizată video întrucât încercările de a monta limitatoare de înălţime pentru camioanele care transportă lemne au fost îndepărtate de aceştia.

„Pe Transrarău va fi montat un sistem de monitorizare video”, a spus preşedintele CJ Suceava care a menţionat că această măsură a fost luată pentru siguranţa turiştilor şi a localnicilor.

Rarau Festival stana balmos cas oameni (13)

Drumul Transrarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Pentru ca această restricţie să fie respectată, la intrarea pe acest drum au fost montate bariere de limitare a înălţimii care însă modificate ilegal de către transportatorii de lemn, care le-au supraînălţat astfel încât să poată trece pe sub acestea camioane încărcate cu lemn.

Investiţiile pentru modernizarea acestui drum turistic au fost de cinci milioane de lei, urmând să mai fie făcute lucrări în zonă pentru siguranţa rutieră.

Noua cale de acces spre Rarău are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră.


Intră acum și în grupul de