Spania, o posibilă destinaţie de pe Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Reluarea zborurilor companiei Tarom de la 1 august, când este prevăzută redeschiderea Aeroportului Suceava este certă, a declarat, vineri, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, care a ţinut să precizeze că în acelaşi timp se poartă discuţii cu companii aeriene pentru curse directe externe.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, compania Tarom va avea zboruri zilnice pe Suceava cu over-night şi totodată, sunt discuţii avansate cu un operator low cost din Spania în condiţiile în care Spania este o destinaţie cerută pentru că din cei 45.000 de suceveni aflaţi la muncă în străinătate, 9.000 sunt în Spania. La aceştia se mai adaugă şi 4.500 de locuitori din judeţul Botoşani şi 3.500 din Neamţ care lucrează în Spania şi care ar dori să aibă cursă directă cât mai aproape de zona din care provin.

„Ar fi un teritoriu emitent important”, a spus Nechifor, într-o conferinţă de presă, menţionând că zborurile vor fi spre Barcelona şi zona estică a Spaniei.

aeroport (12)

Lucrările de modernizare la Aeroportul Suceava urmează să fie finalizate, potrivit graficului, la sfârşitul lunii iulie astfel încât la 1 august aeroportul să fie redeschis.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.


Intră acum și în grupul de