Marinică Sofroni a preluat temporar conducerea Primăriei Rădăuţi. Vezi când va fi instalat în funcţie


Intră acum și în grupul de

După mai bine de o lună de zile în care nu a avut conducere, Primăria Rădăuţi are de vineri un secretar temporar care să gestioneze treburile curente alte instituţiei. Este vorba despre secretarul comunei Frătăuţii Noi, Marinică Sofroni, care va fi instalat sâmbătă în funcţie, în prezenţa prefectului.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anunţat, vineri, că l-a numit Marinică Sofroni prin ordin, prin detaşare, să exercite atribuţiile de secretar al municipiului Rădăuţi până la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de şase luni.

Reprezentantul Guvernului  în teritoriu a arătat că a recurs la această numire întrucât problemele existente la nivelul municipiului Rădăuţi impun numirea urgentă a unei persoane din afara Primăriei municipiului Rădăuţi, care îndeplineşte condiţiile legale, întrucât în alte condiţii era necesar avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publice, fapt ce ar fi condus la întârzierea emiterii ordinului.

primaria radauti

Prefectul a precizat că Marinică Sofroni este membru în Comisia de disciplină pentru analizarea şi propunerea modului de soluţionare a sesizării privitoare la faptele secretarilor unităţilor administrative sesizate ca abateri disciplinare, fiind ales în această funcţie prin vot, de secretarii localităţilor din judeţul Suceava.

Municipiul Rădăuţi a rămas fără conducere după ce în 27 aprilie a expirat mandatului secretarului Consiliului local, primarul este suspendat din septembrie 2014, fiind arestat preventiv şi apoi plasat în arest la domiciliu, iar Consiliul local a fost dizolvat în 31 martie prin hotărâre a Curţii de Apel Suceava.

Guvernul a modificat Legea administraţiei locale permiţând unui prefect să numească, temporar, un secretar de consiliu judeţean sau de primărie cu drept de semnătură pentru plăţi curente, pentru cazurile în care conducerea consiliului judeţean sau primarul sunt arestaţi ori suspendaţi, iar postul de secretar este vacant.


Intră acum și în grupul de