FOTO Ziua Drapelului Național, marcată în Piața Steagurilor din centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Ziua Drapelului Național a fost marcată, vineri, la Suceava, în Piața Steagurilor, de lângă Palatul Administrativ, printr-o ceremonie de înălțare a drapelului României pe catarg. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației județene și locale, prefectul Sucevei Constantin Harasim, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava, Ilie Niță și Alexandru Rădulescu, dar și cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei.

Ilie Nita, Ovidiu Dorftei, Lucian Harovschi, Alexandru Radulescu, Constantin Harasim

Totodată, la ceremonie au participat preoți, pompieri militari, jandarmi, fanfara municipiului Suceava și câțiva zeci de localnici.

Până să fie urcat pe catarg, reprezentanții autorităților au ținut să amintească importanța drapelului național, după care preoții au binecuvântat tricolorul, iar autoritățile au sărutat steagul României.

ziua drapelului (2)

Prefectul Sucevei, Constantin Harasim, și-a exprimat onoarea de a participa la Ziua Drapelului Național, în Piața Steagurilor, unde drapelul României este alături de simbolurile naționale ale celorlalte state ale Uniunii Europene.

Constantin Harasim

„Astăzi sărbătorim 167 de ani de la declararea oficială a tricolorului ca drapel național, simbol ce amintește fiecărui cetățean român datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României. Nu există moment mai înălțător, mai plin de încărcătură emoțională decât momentul arborării drapelului național. Nu există români cărora atunci când drapelul este arborat pe catargul cel mai înalt să nu i se umple ochii cu lacrimi de bucurie. Pentru a i se recunoaște încă o dată aceste merite, ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național. Să o cinstim cum se cuvine și să avem un gând special pentru militarii români care își servesc patria sub tricolor, uneori cu jertfa supremă, oriunde s-ar afla ei, în țară sau în străinătate”, a spus Harasim.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu, a declarat:

Alexandru Radulescu

„Îmi exprim onoarea și emoția de a mă afla la această ceremonie. Este ceremonia cinstirii unui important simbol al României, este ceremonia cinstirii tricolorului, cele trei culori au intrat în conștiința noastră mult înainte de a deveni un simbol oficial. În prezent, acest tricolor nu înseamnă doar un însemn oficial, înseamnă mai mult decât un simbol, înseamnă conștiința apartenenței la un neam, la un spațiu. Să cinstim cum se cuvine și la mulți ani acestui simbol!”

De asemenea, și viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a amintit faptul că Ziua Drapelului Național este o sărbătoare importantă, iar cu acest prilej a avut un moment de sinceritate și a arătat că atunci când a fost plecat din România gândul l-a purtat către țară și tricolor.

Lucian Harsovschi

„Am fost plecat din țară pentru a încerca și celălalt lucru, cred că și colegul meu, domnul Doroftei, a fost plecat, și atunci când a fost mai greu, te gândești la familie, dar te gândești la țară, la tricolor. Toată națiunea de obicei poartă acest simbol național și de aceea cred că e bine, așa cum avem acasă, cum are domnul viceprimar (n.r. – Ovidiu doroftei) pe balcon, cum purtăm în mașină sau la birou, e bine ca toți românii să poarte acest însemn național, acest tricolor, nu numai în zilele oficiale pentru că cei care lucrează în afară, cei din Diaspora, vă asigur că poartă acest simbol cu mândrie și cred că și noi ar trebui să-l purtăm. La mulți ani tuturor sucevenilor, la mulți ani tricolor!”, au fost cuvintele adresate de viceprimarul Lucian Harșovschi.

Ceremonia de Ziua Drapelului Național s-a încheiat cu defilarea pompierilor militari și a jandarmilor pe acrodurile fanfarei municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de