Stare de panică pe ulițele din Volovăţ. Un bărbat condamnat pentru patru crime înfiorătoare a ieșit gol pușcă din casă, după care s-a costumat în femeie


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei mai mari criminali ai Moldovei, un bătrân ajuns acum la vârsta de 68 de ani, din comuna Volovăț, a băgat din nou spaima printre vecini. Toader Covali a fost condamnat pentru patru crime înfiorătoare care au zguduit România postdecembristă și a stat 22 de ani în închisoare, dar și în spitale de psihiatrie. După ce a fost eliberat din Penitenciarului Botoşani, în urmă cu câteva săptămâni, Covali s-a întors la locul natal, unde a făcut o nouă ispravă.

toader covali

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procuror Andrei Sebastian Bucșa, bătrânul Toader Covali a fost pus sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de „ultraj contra bunelor moravuri”.

Fapta pentru care bătrânul este acuzat s-a petrecut în data de 11 iunie a.c., isprava lui aducând în stare de șoc o întreagă comună.

Fără să mai țină cont că locuința sa este în apropierea Școlii Generale din comună, iar pe drum trec zeci de persoane, și mai ales copii care se îndreptă spre școală, în jurul orei 8.00 bătrânul a ieșit din casă gol pușcă și s-a dus în curtea casei.

Dezbrăcat în mod complet, cu organele genitale la vedere, fiind vizibil din drumul comunal, bătrânul s-a expus în văzul tuturor.

Atitudinea odioasă a bătrânului l-a determinat pe un vecin să pună mâna pe telefon și să cheme polițiștii la fața locului.

Lucrurile au degenerat în momentul în care oamenii legii au ajuns să clarifice problema, bărbatul a ieşit dezbrăcat în stradă și a adoptat un comportament verbal agresiv față de polițiști.

Ulterior, bătrânul a căzut în altă extremă și s-a dat în spectacol susţinând că este femeie. El s-a îmbrăcat cu lenjerie de damă, o rochie de damă, iar pe cap şi-a pus o glugă de la o geacă, legând-o cu şnurul sub bărbie.

Luat de acasă de anchetatori, bărbatul a fost dus direct la secţia de psihiatrie a Spitalului din Rădăuţi, de unde a fost transferat la Secţia de Psihiatrie Burdujeni.

În prezent, bătrânul se află la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, unde a fost internat medical nevoluntar, la cererea organelor de urmărire penală, pentru a a fi expertizat psihiatric.

Toader Covali, numit și „cel mai mare criminal din Moldova” sau „Măcelarul de la Grajduri“ a fost condamnat pentru patru crime și a petrecut 22 de ani în închisoare şi în spitale de psihiatrie. Prima condamnare a primit-o după ce în 1993 şi-a omorât nevasta şi unul dintre fii. După cele două crime a fost internat la secţia Grajduri a Spitalului de psihiatrie din Iaşi unde a mai comis alte două crime, când şi-a ucis concubina, dar şi o asistentă medicală.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață, însă în momentul în care a împlinit 60 de ani pedeapsa i-a fost micşorată la 25 de ani.

Recent, el a ieșit din închisoare în mod condiționat.

 

 


Intră acum și în grupul de