Două gospodării din Voitinel, afectate puternic de un incendiu provocat de un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Două gospodării din comuna suceveană Voitinel au fost puternic afectate de un incendiu violent ce a izbucnit luni noaptea, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect.

incendiu marginea

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 21:59, prin 112, iar la fața locului au intervenit şase autospeciale de pompieri de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, dar și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Voitinel şi Bilca.

În momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la fața locului, flăcările cuprindeau construcţiile celor două gospodării, majoritatea din lemn, cu învelitori din şindrilă şi tablă, existând pericolul de propagare la cele două case de locuit şi la o gospodărie învecinată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a menționat că primului proprietar i-au ars acoperişul casei pe 100 de metri pătraţi, acoperişul unei construcţii corp comun ce îngloba adăpostul de animale şi o anexă pe aproximativ 100 de metri pătraţi, depozitul de furaje pe 120 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 30 de metri pătraţi, un tractor agricol, patru tone de furaje, circa 10 metri cubi lemn de foc, obiecte electronice şi electrocasnice şi alte bunuri.

De asemenea, la a doua gospodărie au ars acoperişul casei pe 50 de metri pătraţi şi acoperişul bucătăriei de vară pe 10 metri pătraţi.

„Pereţii celor două case de locuit s-au degradat pe aproximativ 80 de metri pătraţi. În incendiu au pierit patru animale mari şi 55 păsări de curte”, a precizat Găleată.

Pompierii au dat drept cauză de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ patru ore și nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat cele două case de locuit şi gospodăria învecinată.


Intră acum și în grupul de