Bicicliștii suceveni au primit veste reflectorizante și materiale informative de la polițiști pentru a preveni accidentele


Intră acum și în grupul de

Bicicliștii suceveni au fost în atenția polițiștilor în cursul zilei de marți, 30 iunie, și au primit veste reflectorizante și materiale informative pentru a preveni accidentele.

biciclisti 2

Potrivit Poliției Județene, acțiunea a fost desfășurată de poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi de poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul Secţiilor de poliţie rurală.

Astfel, au fost distribuite materiale preventive tinerilor identificaţi pe drumurile publice din localităţile Şcheia, Stroieşti, Ilişeşti, Păltinoasa, Vama, Pojorâta şi Iacobeni.

„Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi prevenire a Criminalităţii au oferit copiilor identificaţi mergând pe biciclete în zona Şcheia, dar şi în celelalte localităţi 30 de veste reflectorizante, dar şi alte materiale preventive. S-au purtat discuţii cu minorii în vederea conştientizării acestora cu privire la pericolele la care se expun nerespectând legislaţia rutieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu.

El a menționat că pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.

Totodată, polițiștii recomandă bicicliștilor să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante, iar bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante.

De asemenea, bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere.


Intră acum și în grupul de