După cinci ani, reamenajarea fostului cinematograf Modern a ajuns la final. Vezi de când vor putea sucevenii să vizioneze filme 3D


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că lucrările de reamenajare a clădirii fostului cinematograf Modern din municipiul reşedinţă de judeţ, demarate în anul 2010 şi care s-au ridicat la circa trei milioane de euro, au ajuns la final.

În cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef a arătat că a emis dispoziţia pentru recepţia acestei clădiri, care a fost transformată în Centrul Cultural „Bucovina”.

centrul cultural bucovina (6)

Lungu a estimat că în luna septembrie acest centru va fi funcţional, până atunci urmând să fie montată aparatura pentru cinema cu dotări 3D şi 4K precum şi mobilierul.

Potrivit primarului Sucevei, această clădire are o sală de spectacole la parter cu 300 de locuri,  la primul etaj va funcţiona teatrul care se va înfiinţa la Suceava în colaborare cu dramaturgul Matei Vişniec, la etajul al doilea spaţiul este destinat Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, la al treilea etaj a fost amenajat un spaţiu expoziţional, iar etajul patru este tehnic.

Ion Lungu a mai anunţat că urmează să fie selectat un operator cinematografic care să opereze cinematograful.

Primăria Suceava intenţionează să transfere Consiliului Judeţean (CJ) Suceava o parte din clădire, urmând ca, în schimb, să primească trei etaje din clădirea în care funcţionează Primăria, dar care se află în patrimoniul CJ.

În toamna acestui an, în municipiul Suceava urmează să fie deschise încă două cinematografe multiplex cu opt şi respectiv cinci săli de proiecţie, amenajate în două centre comerciale din municipiu.

 


Intră acum și în grupul de