O mașină parcată într-un garaj din Boroaia a luat foc și a pus în primejdie casele învecinate


Intră acum și în grupul de

Din cauza unui scurtcircuit al unui conductor electric o mașină parcată într-un garaj din satul Bărăşti, comuna Boroaia, a luat foc, incendiul amenințând casele din vecinătate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat vineri, în jurul orei 13.00, la fața locului deplasându-se militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia cu trei autospeciale.

incendiu masina

În momentul în care echipele de pompieri au ajuns la fața locului, focul se manifesta la un garaj, în interiorul căruia se afla un autoturism, precum şi la o parte din acoperişul unei magazii din gospodăria învecinată.

Găleată a precizat că focul amenința să se extindă la locuinţele şi anexele celor două proprietăţi. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai arătat că incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră jumătate.

„Au ars autoturismul, garajul pe o suprafaţă de 36 de metri pătraţi, documente şi alte bunuri. Acoperişul magaziei din gospodăria învecinată a ars parţial, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi. Au mai ars 15 metri pătraţi din pereţii construcţiei şi s-au degradat aproximativ 20 de metri pătraţi de lambriu din PVC de la ambele proprietăţi”, a spus plt.adj. Alin Găleată.

Pompierii au explicat că incendiul a izbucnit de la autoturism, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat casele şi anexele celor două gospodării”, a precizat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de