GALERIE FOTO Iohannis şi Timofti, conduşi prin Cetatea de Scaun a Sucevei de Gheorghe Flutur şi Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, au vizitat, în cursul după amiezii de marţi, Cetatea de Scaun a Sucevei.

Alături de cei doi şefi de stat s-au aflat senatorul Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, deputaţii Sanda Maria Ardeleanu, Ioan Bălan şi Alexandru Băişanu, dar şi prefectul judeţului, Constantin Harasim.

Cetate Timofti Iohannis (62)

Pe parcursul vizitei în Cetatea de Scaun, cei doi preşedinţi au primit informaţiile istorice de la directorul adjunct al Muzeului Bucovinei, Ioan Mareş.

Totodată, senatorul Gheorghe Flutur a explicat celor doi şefi de stat despre proiectul de reabilitare al Cetăţii de Scaun realizat cu fonduri ale Uniunii Europene, iar primarul Ion Lungu a venit cu completări legate de activităţile care se derulează în cetate.

Cetatea de Scaun a Sucevei urmează să fie deschisă la data de 1 august după ce în următoarea perioadă va fi închisă pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare, în special pentru montarea instalaţiilor care vor genera un spectacol de lumini şi sunete.


Intră acum și în grupul de