Un ucrainean a încercat să intre în ţară prin Vama Siret cu un Mercedes Benz furat din Cehia în 2007


Intră acum și în grupul de

 

Un cetăţean ucrainean în vârstă de 43 de ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, după ce s-a prezentat la Vama Siret cu o maşină furată din Cehia, în 2007.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan, bărbatul s-a prezentat sâmbătă noapte în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, cu număr de înmatriculare specific Ucrainei.

„La control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date,  ocazie cu care au constatat că autoturismul figura ca fiind furat din Cehia,  alerta fiind introdusă de autorităţile din ţara respectivă, în anul 2007″, a precizat Poroch-Seriţan.

El a menţionat că şoferul a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat autoturismul anul trecut de la un cetăţean ucrainean, neştiind că maşina face obiectul unei infracţiuni.

„Drept urmare, autoturismul fabricat în anul 1999, în valoare de peste 26.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire”, a mai arătat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.


Intră acum și în grupul de