Ţigări ascunse în două autoturisme, descoperite în Vama Siret. Şoferii au fost amendaţi cu 12.000 lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunse în două autoturisme, în locuri special amenajate, în rezervor şi în roata de rezervă, peste 550 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan, ţigările în valoare de aproximativ 700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, cei doi şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 12.000 lei, iar una dintre maşini a fost ridicată în vederea confiscării.

Astfel,  sâmbătă, 25 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret,  s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean în vârstă de 43 ani, conducând un autoturism marca Mercedes, cu număr de înmatriculare specific Ucrainei.

tigari ascunse in masini (1)

„Existând suspiciuni că transportă ţigări, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a dirijat autoturismul în zona special amenajată în vederea efectuării unui control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, au fost descoperite 440 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 537 lei, care erau ascunse într-un loc special amenajat prin dublarea rezervorului de combustibil.

 În urma celor constatate conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei, iar autoturismul marca Mercedes în valoare de 15.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece era modificat special pentru transportul ţigărilor”, a precizat Poroch Seriţan.

El a mai arătat că şi luni 27 iulie a.c., tot în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Opel, un bărbat  în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului  Botoşani.

tigari ascunse in masini

” Echipa de control a efectuat verificarea amănunţită a autoturismului, ocazie cu care a  fost descoperită ascunsă în roata de rezervă, cantitatea de 119 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

 Şi  în acest caz, ţigările în valoare de 145 lei, au fost ridicate în vederea confiscării,  iar  şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, a mai menţionat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.


Intră acum și în grupul de