Primăria Suceava va semna, joi, contractul de finanţare pentru achiziţia de autovehicule electrice


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Finanţelor Publice va semna, joi, cu Primăria Suceava contractul de finanţare pentru proiectul „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” depus de Primăria Suceava prin Programul de Cooperare Elvenţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

 

Acesta este cel de-al doilea proiect cu fonduri elveţiene care va fi finanţat în municipiul Suceava după cel de modernizare a iluminatului public din municipiu care este deja în derulare.

 

Bugetul acestui proiect este de 13 milioane de lei, din care contribuţia elveţiană este de 8,5 milioane de lei.

 

Potrivit lui Harşovschi, în următoarele 24 de luni urmează să fie achiziţionate de vehicule electrice pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, între care 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă. Mai mult, vor fi achiziţionate şi zece biciclete electrice.

uniunea polonezilor din romania 25 de ani (54) Lungu - Harsovschi

Tot prin proiect se  vor construi 14 de puncte de încărcare standard şi tot atâtea pentru încărcare rapidă şi se vor amenaja 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice.

 

Din fondurile alocate prin proiect, 225.000 de lei sunt destinaţi elaborării unei documentaţii tehnice şi economice pentru ca municipalitatea să depună pe finanţarea 2014-2020 la Uniunea Europeană proiectul pentru achiziţionarea unui număr de 40 de autobuze electrice.

 

Lucian Harşovschi a menţionat că acest proiect pentru care se semnează contractul de finanţare a fost câştigat de Primăria Suceava din septembrie 2011.

 


Intră acum și în grupul de