Cisternă din Republica Moldova cu 20 de tone de alcool s-a răsturnat la urcarea Pasului Mestecăniş, iar circulaţia a fost blocată patru ore


Intră acum și în grupul de

UPDATE (ora 23.50) Traficul rutier pe DN17 a fost reluat în ambele sensuri.

UPDATE (ora 23) Autocisterna în care se aflau circa 23 de tone de etanol a fost repusă pe roţi în jurul orei 22.55. Şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a declarat că autocisterna a fost repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale şi a patru TAF-uri.

El a adăugat că scurgerile de etanol s-au oprit.

Echipele de intervenţie vor transporta autocamionul într-o parcare şi îl vor asigura, iar şoseaua urmează să fie curăţată înainte să se reia circulaţia rutieră în zonă.

Pe perioada cât s-a efectuat intervenţia circulaţia a fost deviată prin Broşteni şi Ostra, dar mai multe autovehicule care se aflau deja pe traseu au staţionat în zona respectivă, fiind formate coloane de 800-1000 de metri.

Poliţia a recomandat şoferilor care se aflau în coloană să folosească ruta ocolitoare, dar mulţi au preferat să aştepte să se redeschidă drumul în zona unde autocisterna s-a răsturnat.

UPDATE (ora 22): Echipele de intervenţie ale ISU Suceava încearcă să repună cisterna pe roţi cu trei TAF-uri,  iar dacă nu se va reuşi se aşteaptă sosirea unei macarale de mare tonaj.

O cisternă în care se află 20 de tone de alcool s-a răsturnat miercuri seara, într-o curbă, în comuna suceveană Pojorâta.

Şoferul nu a suferit răni, iar circulaţia este oprită.

cisterna combustibil

 

Şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui a declarat că se îndreaptă spre zona în care s-a produs accidentul.

El a menţionat că cisterna are 20.000 de litri de alcool etilic şi că sunt scurgeri din cisternă, iar alcoolul scurs este diluat cu apă de echipele de intervenţie.

Pompierii au solicitat celor care se află în zonă ca pe o rază de cel puţin 200 de metri să nu fumeze sau să aprindă chibrite sau brichete pentru a se evita o explozie.

Potrivit cercetărilor Poliţiei, autocisterna a intrat cu viteză prea mare într-o curbă în zona localităţii Valea Putnei şi s-a răsturnat.

Şoferul nu a suferit răni.

Centru Infotrafic solicită şoferilor să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la locul accidentului.

 


Intră acum și în grupul de