Procurorii sesizaţi de Ministerul Mediului în cazul Schweighofer, suspectat că ar fi procesat lemn tăiat ilegal


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de Ministerul Mediului în legătură cu mai multe nereguli pe care le-a găsit în urma unui control de o lună la filialele din Sebeş şi din Rădăuţi ale Holzindustrie Schweighofer.

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a transmis rapoartele de control care vizează activitatea mai multor operatori din sectorul forestier către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia a fost luată în vederea efectuării de cercetări specifice care să stabilească dacă aspectele prezentate întrunesc elementele constitutive ale unor infracțiuni”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Gratiela Gavrilescu (3)

Sursa citată precizează că, în urma apariției în presă a mai multor articole care vizează posibile nereguli produse în sectorul forestier, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu a declanșat, în perioada 07.05.2015 – 12.06. 2015, un amplu control atât la S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebeș , S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L Rădăuți, precum și la sediile sau punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase către operatorul economic mai sus amintit.  principalul jucător de pe piaţa lemnului din România.

 

În rapoarte sunt prezentate suspiciuni privind existenţa mai multor operatori economici care au furnizat material lemnos fără provenienţă legală, rezultat din tăieri ilegale, inadvertenţe privind modul de recepţie şi înregistrare a materialelor lemnoase, recepţionarea de material lemnos fără a fi raportat în SUMAL (Sistemul de Urmărire a Materialului Lemnos), existenţa de material lemnos recepţionat cu documente din care nu rezultă clar provenienţa, diferenţe între cantităţile de masă lemnoasă înscrise în avizele de însoţire şi cantităţile de masă lemnoasă recepţionate sau raportarea în SUMAL, de către diverşi agenţi economici, a unor avize de însoţire fictive.

 


Intră acum și în grupul de