Aproape patru sute de poliţişti suceveni în acţiunea Blocada, pentru un trafic fluent pe drumurile spre punctele de trecere a frontierei


Intră acum și în grupul de

Aproximativ patru sute de poliţişti suceveni au participat săptămâna trecută la acţiunea Blocada iniţiată de Poliţia Română.

Acţiunea Blocada are ca scop prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

ziua politiei romane (5)

Astfel, în perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

La nivel naţional, în perioada 25 – 29 iulie a.c., au participat în medie, zilnic, 3.084 de poliţişti, dintre care 1.695 de la ordine publică, 704 de la rutieră, 323 de la investigaţii criminale, 192 de la transporturi şi 37 de specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, acţiunea ,,Blocada” a fost desfăşurată de 354 de poliţişti (65 poliţie rutieră, 231 ordine publică, 21 investigaţii criminale, 25 poliţie transporturi, 3 arme, explozivi, substanţe periculoase ţi 9 poliţişti din alte structuri de poliţie).

Au fost desfăşurate 55 de acţiuni şi controale fiind constatate 33 de infracţiuni, cele mai multe – 21 , fiind de natură judiciară.

Au fost organizate 23 de filtre rutiere şi au fost aplicate 518 sancţiuni contravenţionale. 103 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată, 26 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată, iar 38 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative. Alte 351 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată.

De asemenea au fost reţinute 14 permise de conducere şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 140.607 lei, fiind confiscate şi bunuri în valoare de peste 15.000 lei.


Intră acum și în grupul de