Îngrijorător. 57 de amenzi în urma unui control ce a vizat 98 de maşini de transport marfă sau transport persoane


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au intensificat, în ultima perioadă,  acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mau grave.

 

Astfel, vineri, poliţişti din cadrul Serviciilor Rutier şi Ordine Publică ai I.P.J. Suceava, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Comisariatului Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava au desfăşurat o acţiune de control în trafic, privind legalitatea transporturilor rutiere de persoane, de mărfuri şi în special de material lemnos.

 

În cadrul acţiunii au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.930 lei şi, de asemenea, a fost confiscat material lemnos în cantitate de 79,13 m.c., în valoare de 27.650 lei.

 

În cadrul acţiunii au fost reţinute 3 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

 

În total, în cadrul acţiunii au fost controlate 98 autovehicule de  transport, dintre care 67 transport marfă şi 31 transport persoane.

camion lucrari centrul sucevei

Între cazurile evidenţiate sunt cele ale unui tânăr de 26 de ani, din oraşul Broşteni, care a condus autoutilitara pe DN 17B, transportând cantitatea de 18 m.c. material lemnos, fără documente de provenienţă fiind sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Tot vineri, un bărbat de 59 de ani din comuna Fundu Moldovei, a fost depistat de poliţişti pe DN 17 în localitatea Pojorâta, în timp ce transporta cu autoutilitara 8,13 m.c. lemn rotund foioase, fără aviz de însoţire şi a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos în valoare de circa 800 lei a fost confiscat.

 

În cadrul acţiunii a fost depistat un bărbat de 55 ani, din comuna Şaru Dornei care a condus microbuzul de transport persoane pe str. Unirii din municipiul Vatra Dornei având I.T.P. expirat.


Intră acum și în grupul de