Statuia lui Petru Musat va fi reamplasata in centrul Sucevei pana la finele lui septembrie


Intră acum și în grupul de

Statuia domnitorului Petru Mușat (care in momentul de față zace în apropierea Cimitirului Pacea din oraș) va fi reamplasată în centrul Sucevei până la finele lunii septembrie.

Promisiunea a fost făcută de viceprimarul Sucevei, Lucian Harsovschi, care a anunțat ca cea de a treia licitatie pentru desemnarea unei firme care să realizeze soclul pentru montarea statuii a avut un câștigător, firma suceveană General Construct SA.

perspective 1

Într-o informare publică viceprimarul Harsovschi susține că ”statuia lui Petru Musat a fost dislocata de pe amplasamentul initial pentru a permite realizarea lucrarilor de modernizare a zonei centrale. Amplasamentul final al statuii este propus a fi in zona complexului Curtii Domnesti. Avand in vedere ca situl arheologic al Curtii Domnesti va fi supus unor studii si proiecte de restaurare, pana la finalizarea acestor studii se considera necesara si oportuna o repunere in valoare a monumentului . Astfel, s-a propus reamplasarea temporara a atatuii lui Petru Musat pe strada Stefan cel Mare, pe spatiul verde amenajat in apropierea cladirii Palatului Administrativ”.

statuie petru musat

Cei de la General Construct ar trebui să realizeze proiectul până la sfarsitul lunii septembrie.

 


Intră acum și în grupul de