Programele de Kinetoterapie, Balneofiziokinetoterapie, Pedagogie şi Drept complete la USV după sesiunea din vară. Vezi la ce specializări au mai rămas locuri pentru sesiunea de toamnă


Intră acum și în grupul de

Patru programe de studiu de la Universitatea Suceava au finalizat deja admiterea pentru anul 2015, numărul celor înmatriculaţi în cadrul acestora atingând valoarea maximă a capacităţii de şcolarizare încă din această primă sesiune.

E vorba de programele de Kinetoterapie şi motricitate specială, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Drept şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. Pentru aceste programe de studiu nu se va mai organiza admitere în toamna acestui an.

 

Potrivit unui comunicat al USV, în sesiunea de admitere din toamnă, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va scoate la concurs un număr de 121 de locuri bugetate la licenţă şi toate locurile cu taxă disponibile până la limita capacităţii de şcolarizare (adică un total de 1105 locuri).

 

Locuri bugetate vor mai exista la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) – 18 locuri, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM) – 46 de locuri, Facultatea de Istorie şi Geografie (FIG) – 36 de locuri, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC) – 12 locuri, Facultatea de Silvicultură (FS) – 2 locuri şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) – 7 locuri. Pentru masterat, vor fi scoase la concurs 57 de locuri bugetate: 9 locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Caculatoarelor (FIESC), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM), 11 locuri la Facultatea de Istorie şi Geografie (FIG), 11 locuri la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC) şi 2 locuri la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP), la care se adaugă 785 de locuri cu taxă, disponibile până la limita capacităţii de şcolarizare a fiecărui program de studiu de masterat. De asemenea, mai sunt disponibile 4 locuri bugetate pentru candidaţi de origine română din afara graniţelor ţării.

 

Menţionăm că pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) s-au înmatriculat 224 de studenţi, rămânând disponibile 341 de locuri cu taxă pentru sesiunea din toamnă, în vreme ce la programele de conversie profesională s-au înmatriculat 51 de studenţi, fiind încă disponibile pentru sesiunea din toamnă 359 de locuri cu taxă.

usv (1)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava îşi exprimă satisfacţia în faţa acestei creşteri a numărului de studenţi înmatriculaţi în prima sesiune de admitere din 2015, urează o viaţă studenţească reuşită celor deja înmatriculaţi şi succes la sesiunea a doua de admitere viitorilor candidaţi.

 

Reamintim că a doua sesiune de admitere, pentru ocuparea locurilor rămase disponibile, va fi organizată între 7 şi 18 septembrie 2015.

 

Numărul studenţilor înmatriculaţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava în sesiunea de admitere din iulie 2015, la toate formele de învăţământ (licenţă – cu frecvenţă şi ID –, masterat şi conversie profesională), este de 2462 de studenţi, în creştere cu aproximativ 10% faţă de cel înregistrat la admiterea din iulie 2014. Cea mai mare creştere a numărului de studenţi înmatriculaţi o găsim la licenţă, unde s-au înmatriculat 1503 studenţi, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 20% faţă de situaţia din aceeaşi perioadă a anului trecut.

usv (2)


Intră acum și în grupul de