Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei, deschis oficial (GALERIE FOTO)


Intră acum și în grupul de

Deschiderea oficială a Festivalului Medieval din Suceava a fost organizată, vineri seara, în interiorul Cetăţii de Scaun a Sucevei cu prezentarea ordinelor care participă pe parcursul a trei zile la manifestări, reprezentanţii acestora transmiţând fiecare mesajul ordinului pe care îl reprezintă.

În cuvântul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat prezenţa numeroaselor formaţii şi ordine care sunt prezente la acest festival, dar şi a publicului subliniind că acum acesta se desfăşoară într-o Cetatea de Scaun restaurată.

medieval cetate steag (6)

„Am reuşit să reconstruim şi să ducem acest festival la un nivel la care nu se aşteptau mulţi”, a spus Nechifor.

El le-a transmis spectatorilor să se simtă bine pe perioada derulării acestei manifestări.

 

La rândul său, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat că Primăria este partener al festivalului şi că sprijină această acţiune importantă din Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare.

Directorul adjunct al Muzeului Bucovinei, Ioan Mareş, a spus că Cetatea de Scaun a Moldovei a fost restaurată este frumoasă şi este pusă la dispoziţia participanţilor la acest festival.

Festivalul Medieval a început joi după amiaza cu o paradă cu făclii pe străzile municipiului Suceava, pe o lungime de opt kilometri, fiind considerată cea mai lungă paradă cu făclii din ţară.

Vezi aici mai multe amănunte despre ceea ce se va petrece în Cetatea de Scaun în următoarele zile.

 


Intră acum și în grupul de