Nechifor va solicita scoaterea a 48 mp de pădure din fondul forestier național pentru realizarea punctului de belvedere din Masivul Rarău


Intră acum și în grupul de

După ce au fost reabilitate drumurile judeţene Pojorâta – Rarău şi parţial Chiril – Rarău, numărul turiștilor de pe masivul Rarău a crescut, unul dintre punctele de interes fiind peretele stâncos Piatra Șoimului. Printr-un proiect al CJ Suceava, se are în vedere realizarea unui punct de belvedere de tip skywalk pe masivul Rarău, dar pentru a demara lucrările este nevoie de scoaterea definitivă din fondul forestier național a unei suprafețe de teren.

2 Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk

În cadrul ședinței de Consiliu Județean Suceava de vineri, 28 august, a fost aprobată inițierea demersurilor pentru realizarea punctului de belvedere tip skywalk (cu pardoseala transparentă) în perimetrul „Piatra Șoimului” din masivul Rarău.

Totodată, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a fost împuternicit să solicite scoaterea definitivă din fondul forestier național a terenului în suprafață de 48 de metri pătrați pentru realizarea obiectivului turistic.

 


Intră acum și în grupul de